Om een inbraak te voorkomen, kunt u advies inwinnen bij House & Style in Stadskanaal. 
Wij zijn een erkend bedrijf en PKVW gecertificeert (Politie Keurmerk Veilig Wonen®). 


U kunt eventueel een afspraak maken voor een preventieadvies. Er komt dan een preventieadviseur bij u langs om samen met u uw huis te bekijken. Hij of zij let op het hang- en sluitwerk aan uw ramen en deuren, controleert of u een rookmelder heeft en of uw woning 's nachts voldoende verlicht is. 

Het keurmerk
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® is er voor iedereen. Of u nu eigenaar of huurder bent van een bestaande woning of een nieuw te bouwen huis of flat. U kunt inbrekers vóór zijn door uw woning aan te (laten) passen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. 

Dit betekent bijvoorbeeld dat uw ramen en deuren zijn aangepast en dat de sloten van uw voordeur en ramen minder makkelijk te forceren zijn. Maar ook door het nemen van bepaalde maatregelen voorkomt u inbraak. Denk aan de deuren 's nachts op slot doen, zorgvuldig met uw sleutels omgaan, ramen dichtdoen terwijl u slaapt, afspraken met buren maken. Op deze site kunt u meer informatie over dit keurmerk vinden. 

SKG KEURMERK.
Risicoklasse 1 SKG®* 3 minuten vertraging 
Risicoklasse 2 SKG®** 5 minuten vertraging 
Risicoklasse 3 SKG®*** 10 minuten vertraging 

Om in aanmerking te komen voor het Certifcaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen® dient de beveiliging van uw woning minimaal te voldoen aan risicoklasse 1.